HPV Tedavisi Mümkün Müdür? Hızlı kalıcı çözümü nedir?
HPV Tedavisi Mümkün Müdür?, Anüs siğili, Makat siğilleri, Ağız içi siğiller, Rahim ağzı kanseri, Ascus tedavisi, HPV Belirtileri, Hızlı tedavisi, Kalıcı çaresi nedir?
HPV Tedavisi Mümkün Müdür? HPV virüsü cilt teması ve cinsel ilişki kanalıyla bulaşır. En oldukca karşılaşılan sebep sürtünme ve bu sırada zedelenen deridir. İlişkilerde prezervatif kullanımı önerilir nacak tam koruyuculuk sağlamayacaktır. Prezervatifin kapatmadığı bölgeler gene sürtünmeye devam edecektir.
HPV sebebiyle genital siğil oluşumu çoğunlukla gözlemlenir. Çoğu zaman partnerle yaşanmış olan korumasız ilişki yüzünden siğil oluşur. Bu siğiller hanım ve adam genital bölgelerde görülür. Tek bir bölgede ya da dağınık olarak karnabahar görünümünde siğiller çıkabilir. Toplu iğne başı büyüklüğü olarak genellenebilir sadece 5-20 santimetre çaplı olabilir. Siğiller ağrısız kitlelerdir.
Tek eşli olunmayan ve etken cinsel yaşamı olan 18-25 yaş aralığında çoğunlukla gözlemlenir. Hanımlarda en sık dış genital bölgede, makat çevresinde, vajen ve rahim ağzı bölgelerinde görülür. Erkeklerde ise penis ve kasıkta görülmektedir.
Siğiller görsel olarak fark edilmeyecek boyutta da olabilir. Sadece siğil olan yerde kaşıntı, kanama, ağrı, ilişki esnasında kanama ya da ağrı şeklinde emareler olacaktır. Bu şikayetler var ise tedavi olunmadan partnerle ilişki yaşanmamalı ve tensel temasa dikkat edilmelidir.
HPV Tedavisi Mümkün Müdür?
HPV’nin görünen yönü olan siğillerin tedavisi çeşitli şekillerde mümkündür. Cerrahi olarak çıkartma, yakma, dondurma, lazer ablasyonu ya da kimyasal yollarla siğiller alınabilir. Bu yöntemlerden günümüzde en oldukca HPV odaklarının yakılması tedavisi kabul görür. Bilhassa dış genital bölgedeki kandilomların tedavisi için idealdir. Tek seans ile tüm HPV bulaşması olan bölgeler yok edilebilir.
Kimyasal ilaçlarla meydana getirilen tedaviler de netice vermektedir. Sadece ciltte tahrişe sebep olabilir ve tedavi süresi birazcık daha uzun olacaktır. Hastanın kendisi tertipli olarak bu ilaçları uygulamalıdır. Vakit sıkıntısı olan ya da tertipli olarak yapamayacağını düşünenler bu tedaviyi seçmemelidir. Sıhhatli deriye dokunan aşındırıcı ilaçlar buraları tahrip edebilirler.
Siğiller yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri ile kalıcı olarak tedavi edilebilirler. Sadece tedavi kati netice vermez. Siğillerin tekrardan tekrarlama ihtimalleri vardır. Bilhassa bağışıklık sistemi kuvvetsiz düşmüş olduğu zamanlarda siğil tekrardan nüksedebilir. İşte bu durum HPV virüsünün halen vücutta bulunduğunu gösterir. Aslına bakarsan virüs senelerce vücutta sessiz bir şekilde kalabilmektedir.
Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri düzgüsel siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Düzgüsel siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.
HPV FORUM SİĞİL FORUM
HPV den Siğilden Kurtulanlar Yenenler.